MMM cikk az Ornis Hungarica-ban: Gyakori fészkelő és telelő madárfajok állományainak trendjei Magyarországon...

Címkék:

Nemrég jött ki a nyomdából az Ornis Hungarica* 20(2). kötete, melyben egy hosszabb cikkben tettük közzé a Mindennapi Madaraink Monitoringja (MMM) 1999-2012. évi felméréseinek eredményeit.

*A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tudományos folyóirata

A cikk itt megtalálható letölthető formában: Szép, T., Nagy, K., Nagy, Zs. & Halmos, G. (2012): Population trends of common breeding and wintering birds in Hungary, decline of long-distance migrant and farmland birds during 1999-2012. Ornis Hungarica 2012. 20(2): 13-63. >>

Címe alapján a gyakori fészkelő és telelő madárfajok állományainak hazai trendjeit, s a hosszútávú vonulók és az agrárélőhelyek madarainak csökkenését mutatja be az 1999-2012 közötti időszakból. A cikk valóban a címben említett témát járja körül, de az 50 oldalas terjedelem módot adott arra, hogy részletesen bemutassuk az eredményeket, s a cikk végén a részletes eredmény táblázatok is megtekinthetőek.

Az Ornis Hungarica profiljának megfelelően a cikk angol nyelven olvasható, hiszen a nemzetközi tudományos közvélemény számára hivatott a magyar madártan eredményeinek megosztására, de természetesen található benne magyar nyelvű összefoglaló, s az ábrák feliratai, a táblázatok magyarázatai magyarul is olvashatók.

A publikációban megtalálható gyakori madárfajok trend adatai az MMM online adatbázisában interaktív grafikonokon is megtekinthetőek! >>

nike air max 90 Shoes

© MME-BirdLife Hungary »