Az esős és hideg május után hat nappal hosszabb lesz az MMM második tavaszi felméréseinek időszaka

Címkék:

Kedves MMM Felmérők!

A mai napon azt a döntést hoztuk, hogy az idei évben az MMM második tavaszi felméréseinek időszaka hosszabb lesz, s nem június 10-ig lehet elvégezni a második számlálást (ami hétfőre esik), hanem a jövő hét vasárnapig, azaz június 16-ig.

Ennek oka az elmúlt hetek hideg és esős időjárása, ami az ország jelentős részén a hétvégéket alkalmatlanná tette az MMM felmérések elvégzésére. 

Május 11-től lehetett a második számlálásokat megkezdeni, s időjárásunk éppen ekkortól kezdett az átlagostól csapadékosabbá válni, igen gyakran alakultak ki szélsőséges időjárási körülmények, s gyakran szelesebb volt az idő, mint ami még ideális lett volna a számlálásokhoz. Mivel a felmérőink jelentős része csak a hétvégeken tudja ezt a munkát elvégezni, ezért esetükben talán fontos lehet, hogy még egy hétvégén lehetőségük lesz a második számlálásra.

Ezúttal is figyelmetekbe ajánlom a május 9-én közzétett bejegyzést, ami a felmérések tervezésekor az időjárás előrejelző honlapokról szól: Szeszélyes ellenfél – Figyeld, mielőtt terepre indulsz! >> 

Az Időkép összefoglalója a májusi időjárásról itt érhető el. >>

Az OMSz összefoglaló adatai a májusi időjárásról itt érhető el. >>

Az Időkép és az OMSz májusi összefoglalói is viharokról, szupercellákról, az átlagostól hidegebbről és több csapadékról számoltak be.

sacai Nike LDWaffle + Blazer Mid Release Date

© MME-BirdLife Hungary »