Gyakornokok képzése éles bevetés előtt

Az elmúlt napokban 10 új gyakornok kezdte meg 6 hetes munkáját az MME Monitoring Központban. A Nyíregyházi Főiskola és a Debreceni Egyetem hallgatói (környezettan, biológia és természetvédelmi mérnök szakosok) számos terepi felmérésben is részt vesznek majd a következő hetekben.

Hamarosan elkezdik a gólyafészkek felmérését, s több száz fecske-fészkelőhelyet is feltérképeznek majd, melyeknél megszámlálják a fészkeket és a költőpárokat. A terepi munka után az eredményeket feltöltik a megfelelő adatbázisainkba (Gólyafészek adatbázisFecske- és gyurgyalagfigyelő adatbázis).

Ezeken kívül a 6 hét során sok más munkát is végeznek majd nálunk. Többek között segítenek majd a madárgyűrűzési akciókban, felmérnek sok-sok középfeszültségű veszélyes oszlopot, s az archív vízimadár számlálások megsárgult adatlapjainak (30-40 éves és korábban fel nem dolgozott) feldolgozásában is közreműködnek (Vízimadár adatbázis).

De mielőtt bevetésre indulnának, ezen a héten képzést tartunk nekik, s megtanulják a fent említett munkák elméleti és gyakorlati hátterét, hogy ne csak nekik legyen hasznos időtöltés ez a 6 hét, hanem az MME monitoring adatbázisai is pontos és megbízható adatokkal gyarapodjanak.

Nyolcan a tíz gyakornokunk közül: Gréta, Anna, Vivien, Tibor, Adrienn, Enikő, Ádám és Valéria. Andreát kitakarja egy monitor, József pedig már terepen volt (éppen gólyafészkeket figyelt Kunhegyesen). ::: 2014.07.02.

 

Nike Kyrie 5 EP 'UFO'

© MME-BirdLife Hungary »