Madarak és Fák Napja a Tuzson János Botanikus Kertben

A Madarak és Fák Napját mi sem madárszámlálások szervezésével és adatbázisaink fejlesztésével - feltöltésével töltöttük. Ezen a jeles napon a Tuzson János Botanikus Kert és a Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola munkatársaival közösen egy egész napos rendezvény keretében hoztuk közelebb kicsikhez és nagyokhoz a madarakat és a fákat. 

Mintegy 600 látogató vett részt programjainkon, így valószínűleg ezt az eseményt a jövőben is megtartjuk a Botanikus Kertben.

A kertbe érkezők előadások keretében ismerkedhettek meg a tavaszi - nyári madárvédelemmel, a madárodúk típusaival és azok kihelyezésével, ellenőrzésével és a bennük költő fajokkal. Ezt követően a kert területén betekintést nyerhettek az odúlakók mindennapjaiba, s megleshették, hogy a hosszasan elhúzódó téli időszakot követően hol tartott az erdei odúlakó énekesek költése (2012 telén telepítettünk mintegy 80 odút: A, B és C típusúakat). Az odú ellenőrzés során bemutatásra kerültek a Botanikus Kert más, rendszeresen látható, hallható madárvendégei is.

A Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola szervezésében közösen elültettük a 2013. Év Fáját, a házi berkenyét. Voltak még kézműves foglalkozások (fakorongfestés), fák és cserjék bemutatója, játékos természetvédelmi vetélkedők és odúkészítés, s a kész odúkat a csoportok haza is vihették.

A Botanikus Kert munkatársai növényismereti tudáspróbával és érdekes növények bemutatójával is színesítették a programot.

Az eseményen készült fotókból a Galériában látható egy válogatás. >>

Ezúton is köszönjük minden Önkéntes segítőnknek, hogy munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!

jordans for sale white

© MME-BirdLife Hungary »