MMM - MAP tavaszi körlevél (2021)

Címkék:

Ezen a héten postáztuk a Mindennapi Madaraink Monitoringja (MMM) aktív felmérőinek a tavaszi körlevelet, amely az alábbi linken olvasható.

MMM - MAP tavaszi körlevél (2021.04.01. PDF formátumban) >>

Április 15-től újra elkezdhetjük az MMM tavaszi számlálásokat, a MAP adatgyűjtés pedig továbbra is egész évben zajlik.

  • COVID-19 - Az MME elnöksége folyamatosan követi a járványügyi helyzet MME-t érintő vonatkozásait és meghozza a szükséges intézkedéseket. A tagságnak szóló tájékoztatókat közzétesszük az MME honlapján (mme.hu). Rendezvények, összejövetelek szervezése esetében létszámtól függetlenül továbbra is azok törléséről vagy elhalasztásáról intézkedtünk kül- és beltéren egyaránt.
  • Fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a kormányzati és a helyi intézkedéseket, de ameddig nincs elrendelve lakhelyelhagyási tilalom, addig a terepi felméréseinket folytathatjuk. Természetesen semmiképpen sem csoportosan végezzük a felméréseket, de ez az MMM esetében egyébként sem ajánlott, hiszen a számlálásokat egy területen egy megfigyelő végzi.
  • Jelenleg este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, ami az MMM felmérők közül sokakat érinthet, hiszen a távolabbi területekre általában gyakran reggel 5 előtt el kell indulni. Az este 8 utáni terepi munka a következő hetekben főként az éjszaka aktív madarak felmérőit érintheti.
  • Amennyiben valaki szükségesnek érzi, hogy egy igazolást állítsunk ki az előző pontban említettek miatt, azokat arra kérjük, hogy ezt mielőbb jelezzék a monitoring@mme.hu e-mail címen! Velük önkéntes szerződést kötünk, s kiállítunk egy munkáltatói igazolást (önkéntes munkához).
  • Március 6-án sikeresen lezajlott a Madárszámlálók és Madárgyűrűzők V. Országos Találkozója (MMOT). A járványhelyzet következtében idén (első alkalommal) a rendezvény online videókonferencia formájában került megrendezésre. 85 előzetesen regisztrált résztvevő ismerhette meg az elmúlt év közösen elért eredményeit, valamint az idei évben tervezett és még előttünk álló feladatokat.
  • Az MMM ajándékok kisorsolása sem maradt el, amelyen a 2020-ban felméréseket végzők között sorsoltunk ki 50 ajándékot a már megszokott szabályok szerint.
  • Nyertesek: Andrési Pál, Árvay Márton, Bátky Gellért, Berényi Zsombor, Bobvos Pál, Bodor Ádám, Bukor Boglárka, Bukor Zoltán, Dabóczy Tamás, Ecsedi Zoltán, Galiba Ferenc ifj., Hegedűs Dániel, Hunyadi László, Hunyady József, Huszti Sámuel, Kakszi Ivett, Katona József, Kiss Ádám, Kovács János, Kovács Zoltán, Kozma Anikó, Kun László, Lukács Máté dr., Molnár János, Molnár Márton, Molnár Norbert Sándor, Monoki Ákos, Nagy Levente, Nyíri László, Oszlár Gábor, Ölveczki Gyula, Papp Ferenc, Pintér Zsolt, Pitó Andor, Rimóczi Árpád, Ruszka István, Szabó Mónika, Szabóné Balázs Beáta, Szekeres Zsófia, Széles Tamás, Szentmihályi Gábor, Tamás István ifj., Tar János, Tóth Dániel, Tóth Zoltán, Varga Károly, Varga Zoltán, Vasas András, Zalai Tamás.

A levél további része a fent is linkelt PDF fájlban olvasható!

© MME-BirdLife Hungary »