Saját megfigyeléseim - egy újabb jelentős fejlesztés a MAP adatbázisban

Címkék:

A mai naptól egy új és haszos táblázat érhető el a MAP adatbázisban, melynek neve: Saját megfigyeléseim. Az Adattáblák menüpontból érhető el, természetesen csak belépés után.

Az elmúlt két évben folyamatosan fejlesztettük a Madáratlasz Program (MAP) adatbázisát, s az újabb és újabb funkciókról rendszeresen hírt adtam itt a Madárszámlálók blogon. Az utóbbi egy évben már csaknem hetente élesítettünk valamilyen új fejlesztést, ezért a kisebbekről már nem is írtam blogbejegyzést, csak a MAP Facebook csoportjában és hírlevelekben közöltem az újításokat. 

De ez most egy elég jelentős és a felhasználók számára különösen hasznos fejlesztés, ezért írok róla néhány sort a blogra is.

Az új táblázat tehát elérhető, s az útmutató szokás szerint minden fontosabb információt tartalmaz a működéséről, ezért csak néhány fontosabb részt emelek ki:

  • Ez a táblázat jelentősen különbözik a Saját adataim nevű táblázattól, mert ebben "csak" a megfigyelt fajok adatait láthatod (a teljes fajlisták nullás adatait nem). Ott lényegében az egyes feltöltött űrlapjaidat tudod táblázatos formában megtekinteni (ill. módosítani vagy törölni) teljes részletességgel, de például a megfigyelt madárfajokra szűrni nem tudsz.
  • Itt az űrlapjaid "fejléc" adatait (dátum, hely, megfigyelők stb.) és a megfigyelt fajok adatait (faj, FV kód, egyedszám stb.) egy táblázatban jelenítjük meg, s minden egyes mezőre tudsz szűrni és keresést indítani (akár több mezőbe is írhatsz szűrő feltételt).
  • Ha az egyes oszlopok alatt lévő szűrő mezőkbe kifejezéseket vagy számokat írsz, majd megnyomod a [Keress] gombot, akkor az adott kifejezést vagy kifejezéseket tartalmazó adatokat láthatod a táblázatban. Egyszerre több mezőbe is írhatsz szűrő feltételeket!
  • Mivel ennek a táblázatnak az összeállítása jelentős erőforrást igényel, ezért csak óránként frissülnek!
  • Hamarosan újabb praktikus funkciókkal fogjuk továbbfejleszteni ezt a táblázatot.


Ez a képernyőkép a Saját megfigyeléseim táblázatában mutatja, hogy leszűrtem a MAP
adatbázisba feltöltött adataimat a kis őrgébicsre. Ja, hogy nem is olvasható ezen a
kicsinyített képen semmi az előbb leírtakból? Nem baj az, nézd meg az adatbázisban
a saját megfigyeléseidet, s szűrd le te is bármelyik mezőre vagy mezőkre! ;-)

Egy kis kiegészítés (2016.05.12.) az alábbi videóban: Saját megfigyeléseim - térképes tuning a táblázatban! ;-)

Nike Air Max 1 Blue Fury AH8145-002

© MME-BirdLife Hungary »