Számolj baglyokat! - újabb sikeres MAP kihívás

Még csak február eleje, de már a második kihívás is sikeresen lezajlott. A MAP felmérői megszámlálták a baglyokat, a lakosság pedig az erdei fülesbaglyokat. Utóbbi adatainak feldolgozása még zajlik, de a MAP kihívás eredményeiről már itt a gyors összefoglaló. Természetesen a nyeremény pólók kisorsolása is megtörtént.

A MAP kihívásban résztvevők ezúttal is teljes fajlistákat rögzítettek, de az elsődleges célfaj az erdei fülesbagoly volt.


Ezen a 4 napon szépen eloszlanak az erdei fülesbagoly megfigyelések az ország régióiban.


Másik négy bagolyfaj megfigyeléseinek eloszlása.

 

[Számolj baglyokat!] MAP kihívás eredményei:

  • 32 résztvevő, akik közül 28-an töltöttek fel időben adatokat, s közülük 25-en elérték az ajándéksorsolásban való részvételhez szükséges 5 pontot.
  • Természetesen sokkal többen töltöttek fel adatokat, de nem mindenki csatlakozott a kihíváshoz, hiszen jelentős részben nem fajlistákat rögzítettek, hanem "csak" fülesbaglyokat számláltak.
  • Összesen 6 bagolyfajt figyeltek meg: gyöngybagoly, törpekuvik, kuvik, macskabagoly, erdei fülesbagoly, réti fülesbagoly. Ezek közül tíz résztvevőnek sikerült három fajt megfigyelni, tizenegyen kettőt, ketten egyet, ill. öten nem találkoztak baglyokkal.
  • Ajándékok nyertesei: Pitó Andor, Gál Szabolcs, Kajtár Bence, Horváth Csaba, Bozó László. Ezúton is gratulálunk! 
    A lenti képen látható pólók közül lehet választani (2 féle grafika, női szabású póló is kérhető). A nyertesektől majd a típusát és méretét is kérjük, pl. magyar feliratú póló XL méretben vagy wanted póló női szabású S méretben.
  • Köszönjük, hogy részt vettetek a felmérésben, s azt különösen, hogy a MAP adatbázisba töltöttétek fel adataitokat!


Kattints a képre, s nagyobb méretben is megtekintheted!
 

© MME-BirdLife Hungary »