Újabb űrlap és UTM összesítő adattáblák a MAP adatbázisban

Címkék:

A múlt héten újabb funkciókat élesítettünk a MAP adatbázisban, s hamarosan jönnek a továbbiak. Akik ezen a héten töltöttek fel adatokat, vagy használták az áttekintő térképet, azok már biztosan észlelték, hogy egy újabb típusú adatfeltöltési lehetőséget tettünk elérhetővé, a térképen pedig a fajlistás adatfeltöltések (10*10 km) rétegéről elérhetőek az egyes 10*10 km-es UTM négyzetek fajokra és megfigyelőkre vonatkozó összesítő adatai.

Az egyik új funkció a listás adatfeltöltés lehetőségeit bővíti. Az űrlap első oldalán megjelent újabb választási lehetőség módot ad arra, hogy a következő oldalon ne a fajlistában keresd ki a megfigyelt fajokat, hanem te magad írd be azokat. Tehát, ha ezt bejelölöd, akkor az űrlap következő oldalán nem egy csoportokba rendezett fajlistát fogsz kitölteni, hanem üres sorokba neked kell majd beírnod a megfigyelt fajokat (HURING kódokat).

Ha kevés fajt figyeltél meg vagy jobban szeretnéd te magad beírni a megfigyelt fajok neveit, akkor az űrlap első oldalán ezt a lehetőséget jelöld meg!

Így néz ki az űrlap második oldala, ha a beírós verziót választottad.

 

A másik új funkció a feltöltött listás adatok összesítéseit teszi elérhetővé az Áttekintő térkép oldalon. A sárga színű réteg mutatja azokat a 10*10 km-es UTM négyzeteket, amelyekből már vannak feltöltött fajlistás adataink. Ha egy adott négyzetre kattintasz, akkor a megjelenő szövegdobozban látható, hogy mennyi fajlistás adatsort töltöttek fel eddig és azok hány darab 2.5*2.5 km-es UTM négyzetből származnak, valamint a múlt hét óta az is, hogy mennyien jártak benne (megfigyelők) és ők hány faj előfordulását észlelték.

Egy-egy négyzetre kattintva, a megjelenő szövegdobozban a Megfigyelt fajok száma és a Megfigyelők száma mezők egyúttal linkek is, amelyekre kattintva bővebb táblázatos összefoglaló is megtekinthető. Ezeket csak belépett felhasználók láthatják!

Egy-egy négyzetre kattintva, a megjelenő szövegdobozban a <u>Megfigyelt fajok száma</u> és a <u>Megfigyelők száma</u> mezők egyúttal linkek is, amelyekre kattintva bővebb táblázatos összefoglaló is megtekinthető.

A táblázatban a térképen kiválasztott 10*10 km-es UTM négyzetben (EU50) megfigyelt fajok listája látható, néhány összegző adattal.

A táblázatban a térképen kiválasztott 10*10 km-es UTM négyzetben (EU50) megfigyeléseket végzőkről látható néhány összefoglaló adat.

nike air max 2019 epic

© MME-BirdLife Hungary »