Apró módosítás a Vízimadár adatbázisban: plusz 13 énekesmadár a számlálások űrlapján

Címkék:

Régóta érlelődött már annak a módosításnak a gondolata, amit tegnap végrehajtottunk a Vízimadár adatbázisban. Eddig 162 olyan madárfaj számlálásáról (vagy jelenlétéről / hiányáról) lehetett adatokat közölni, melyek jellemzően előfordulhatnak a vizes élőhelyeken és / vagy pusztákon, s melyket régóta számlálnak a vízimadár számlálók. Ezek között nem voltak énekesmadarak (Verébalakúak).

Mostantól a számlálások űrlapján 175 fajról lehet adatokat közölni, köztük 13 olyan énekesmadárról, melyek jellemzően vizes élőhelyeken költenek (főként nádasokban). Természetesen számlálásuk opcionális, de főként a költési időszakban történt megfigyelésük (legalább a jelenlétük / hiányuk) adatainak feltöltését szorgalmazzuk.

Frissítés:

Néhány felmérő jelezte, hogy érdemes lenne még felvenni a Vízimadár adatbázis fajlistájára két gyakori madárfajt, melyek jellemzően vizes élőhelyeken fészkelnek. Az egyik a hegyi billegető (hasonlóan a vízirigóhoz, a hegyi patakok mentén költ), a másik a függőcinege (vízpartok mentén álló fűzfákra szövi fészkét). Kérésüket megfontoltuk, s ez a két faj is felkerült a listára. Így most 15 énekesmadár van a 177 soros listán.

A számlálások űrlapján pirossal szedve hívjuk fel a figyelmet a módosításra.

A "Mely fajokat mérte fel?" kérdésre mostantól a listán szereplő Verébalakúak is megjelölhetők. (Természetesen a fajok a fajlistában akár egyesével is megjelölhetőek, ahogy korábban is.)

A számlálások űrlapjának alján található a 13 énekesmadár.

 

nike air max 1 leather

Hozzászólások

Egy éles szemű adatfeltöltő (Pelenczei Ákos) jelezte, hogy a "Mely fajokat mérte fel?" kérdésnél a kiválasztható rendek között van egy ilyen: a lista Falamingó alakú fajait
Nos, a falamingók olyan ritkák, hogy nem is léteznek, ellenben a flamingók léteznek, bár ők is ritkák errefelé. :-D
A hibát javítjuk, de megmarad az utókornak a tegnap lementett képernyőképen, ami ebben a cikkben a második kép. ;-)
Köszönjük Ákosnak, kinek indián neve ezentúl Sólyomszem. :-)

© MME-BirdLife Hungary »