Elérhető a frissített Turdus app. (1.4.1 verzió) a Google Play-en!

Címkék:

Újdonságok az 1.4.1 verzióban:

  • Szerkeszthető lett bejárás után, hogy mely 500 x 500 m-es szegmenseket jártad be az UTM-en belül.
  • Le lehet tölteni a bejárt útvonalat GPX formátumban.
  • Alkalmi megfigyelésnél alapértelmezetten kikapcsolt állapotban van a folyamatos nyomkövetés.
  • Az újonnan letöltőknek nem a teljes képernyős megjelenítés lesz az alapértelmezett.

A fenti felsorolásból az első kettő a fontosabb. 

 

Turdus (Google Play) >>

 

Bejárt terület szerkesztése és tracklog letöltése

2021. július 14-től, az 1.4.1 verzióban már módosíthatod a GPS adatok alapján az app. által rögzített, a bejárt területre vonatkozó infókat, ill. letöltheted az adott négyzeten belül rögzített útvonalat (GPX-ben), s elküldheted egy általad megadott e-mail címre.

Ezeket az új funkciókat - az egyes listás adatoknál - a kis hajtogatott térkép ikonra bökve érhetitek el! (A feltöltést jelző felhő ikontól balra látható.)

Bejárt terület szerkesztése: ha úgy látjátok, hogy a a GPS adatok alapján az app. által rögzített, a bejárt területre vonatkozó adatok nem megfelelőek (pl. valóban érintettél egy szegmenst, de úgy érzed, hogy a megfigyeléseid nem terjedtek ki arra az 500*500 m-es részre), akkor az adott szegmens közepét jelző pöttyre kattints rá, így azt kiveszed a bejárt területként rögzítettek közül.

Tracklog letöltése: ha a jobb alsó sarokban lévő levél ikonra (e-mail) kattintasz, akkor egy tetszőleges e-mail címre elküldheted az adott bejárás útvonalát (tracklog) tartalmazó GPX formátumú fájlt, amit pl. a Google Föld szoftverrel is használni tudsz. A tracklog tartalmazza a bejárás során érintett helyek pontjait, amelyben rögzítve vannak a hely koordinátái és a pontos időpont, amikor az adott ponton voltál.

© MME-BirdLife Hungary »