Elérhetőek a Gólyafészek adatbázis 2014. évi statisztikai térképei

Már elérhetőek az idei év megyei statisztikái a Gólyafészek adatbázisban. >>

Mivel már elég sok idei költési eredmény adatot feltöltöttek a felmérők, ezért augusztus 04-től hét újabb megyei felbontású statisztikai térképpel bővült a "jó öreg" fehér gólya online adatbázisunk. (Jelenleg 126 statisztikai térképet lehet megjeleníteni.) Ahogy egyre több idei adat kerül feltöltésre, egyre pontosabban mutatják a térképek az idei végeredményeket. Érdemes rendszeresen megnézni!

Az átlagos fiókaszám 2014-ben országos szinten - az eddig feltöltött adatok alapján - a sokéves átlag körül alakul. A Nyugat-Dunántúlon azonban most is jóval alacsonyabb, mint az ország többi vidékén. Hét megyéből még az adatok kevesebb mint 30%-át töltötték fel, ezért azokra jelenleg nem számít átlagot az adatbázis. Megjegyzés: Az átlag kiszámításában az adott évben elfoglalt fészkeket vesszük figyelembe, beleértve azokat is, amelyekben a költés sikertelen volt. Csak akkor jelenítjük meg az eredményeket, ha a fészkek legalább 30%-ánál vannak költési adatok az adott évben, egyébként nem (n.e.a.).

A feltöltött költési eredmények száma 2014-ből (db). Még legalább 1200-1500 adat feltöltését várjuk a következő egy-két hónapban. Megjegyzés: Az összes feltöltött 2014. évi "költési eredmény" adat az adatbázisban. Néhány megyében az üres fészektartókról is közölnek adatokat.

A 2014. évi költési eredmények alapján a sikeres költőpárok aránya (%). Az eddig feltöltött adatok alapján ez is a sokéves átlag körül alakul országos szinten. Hét megyéből még az adatok kevesebb mint 30%-át töltötték fel, ezért azokra jelenleg nem számít átlagot az adatbázis. Megjegyzés: A 2014-ben "költőpár kirepülő fiatalokkal" értéket felvevő költési eredmények aránya (az összes "költési eredmény" adat = 100%). Csak akkor jelenítjük meg az eredményeket, ha a fészkek legalább 30%-ánál vannak költési adatok az adott évben, egyébként nem (n.e.a.). Az üres fészektartókat nem vettük figyelembe!

Sneaker Podcast

Hozzászólások

A cikkben látható térképek mentése óta, azaz kb. egy nap alatt, 355 idei költési eredmény adatot töltöttek fel. Hajrá, csak így tovább! :-)

© MME-BirdLife Hungary »