Infografika - Adatbázisaink regisztrált felhasználói

Már több mint 10 éve, hogy elindult a felhasználói regisztráció honlapjainkon és online adatbázisainkban. Először csak a Monitoring Központ honlapján voltak regisztrációhoz kötött tartalmaink (letölthető adatlapok, terepnaplók, KMZ állományok), majd 2005-től - a Gólyafészek adatbázis elkészültével - már a felmérések és megfigyelések adatait is, regisztráció és belépés után tölthettétek fel. Időközben sorra fejlesztettük monitoring programjaink újabb adatbázisait (ODÚ, FGyF, Vízimadár, MMM, RTM, MAP stb.), s akik az elmúlt években az egyikbe regisztráltak, azok tudják, hogy ugyanazokkal a felhasználói adatokkal (felhasználói név + jelszó) bármelyik másikba be tudnak lépni.

Az elmúlt hetekben éppen a felhasználói adatbázis teljeskörű ellenőrzését végeztük el (pl. töröltük a kis számban, de előforduló dupla felhasználói fiókokat; beírtuk az esetleg régebben regisztráltak hiányzó felmérő azonosítóit; javítottuk a regisztrációkor elírt neveket stb.).

Így a most meglévő 6 562 felhasználói fiók rendben van, s az alábbi infografika néhány általam érdekesebbnek tartott adatot összegez regisztrált felhasználóinkról.

 

Mit keres itt ez az infografikaA ma délelőtti bejegyzés adta az ötletet, hogy egy-egy összetettebb infografikán bemutassak majd olyan témákat, amivel éppen foglalkozunk, de nem feltétlenül születik belőle olyan anyag, amit közzé tennénk.

Tekintsétek ezt a kulisszák mögé történő betekintés lehetőségének, amikor valami nem feltétlenül izgalmas munkánkról számolok be, néhány sorban és egy-egy látványos, izgő-mozgó infografikán.

Tehát a jövőben is jelentkezem majd a blogban ehhez hasonló bejegyzésekkel, s a címben mindig szerepelni fog az infografika szó. ;-)

 

Nike Phantom Vision

© MME-BirdLife Hungary »