Karácsonyi kihívás 2020 / eredmények és nyertesek

Sikerrel lezajlott a karácsonyi kihívás, minden résztvevő teljesítette, s megvannak a nyertesek is. Köszönjük a részvételt!

Vajon hatással vannak-e a MAP adatbázisba feltöltött teljes fajlisták számára az időnként meghirdetett kihívások? Vagy ezek csak a játékos kedvű madármegfigyelőink szórakoztatását szolgálják? Ha az utóbbi lenne, az sem lenne baj, de a mostani kihívás példáján röviden bemutatom, hogy hirtelen megugranak a számok, ha négy napig pontgyűjtés zajlik.

Figyelem! A cikket, a nyereményekkel kapcsolatos résznél, frissítettem 2020.12.29. 15:50-kor.


A karácsonyi héten (dec. 21-27.) 184 UTM négyzetből töltöttek fel 247 teljes fajlistás adatsort
(sárga vonal jelzi), s ebből 177-et a kihívás napjain (72%). 2020-ban ez volt a legerősebb hét!
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a kihívásnak jelentős szerepe volt ebben.


Látható a szürke oszlopokon, hogy csak két olyan hét volt ebben az évben, amikor a teljes
fajlistás adatgyűjtéssel érintett négyzetek száma megközelítette a mostani 184-et. Az egyik 
januárban (182, amikor a sasszinkron volt), a másik áprilisban (177, a költési időszak első
felében, ami jellemzően erősebb, mint a többi időszak).

24-en regisztráltak a kihívásra, ami szép eredmény, hiszen mindössze néhány nappal előtte tettük közzé viszonylag kevés hírveréssel. Közülük 22-en töltöttek fel adatokat a szabályoknak megfelelően, s mindannyian elértek legalább 5 pontot, ami a sorsolásban való részvételhez kellett.


A résztvevők és elért pontszámaik
Ahogy azt korábban írtam, a MME Fejér megyei Helyi Csoportnak jelentős szerepe
volt abban, hogy létrejött ez a kihívás, s ez meg is látszik az eredménylista élbolyán.

 


A sorsolási táblázatban az 5 nyertes zöld háttérrel kiemelve. Gratulálunk!

 

Kérjük, hogy a nyertesek mielőbb írják meg e-mail üzenetben, hogy a pólók közül milyet választanak!

A pólók grafikáján történt egy kis módosítás, mert Mórocz Attila kolléga rám írt az ünnepek előtt: "...a "karácsonyi kihívás 2020" feliratot ívesen írjátok a pólóra, akkor mosolyogni fog és vidámságot sugároz a "kutyafej", aminek az orra a fenyőfa. Jelenleg szomorú, de lehet hogy csak a beszürkült idő miatt."

Kipróbáltam, s valóban vidámabb lett a "kutyafej", ezért a mosolygós verzió lesz a pólókon. :-)

Bukor Zoltán december 26-án jelezte, hogy az eredmény listán addig szereplő 15 résztvevőnek pólót ajánl fel az MME Fejér megyei Helyi Csoportja nevében, de ennek részleteit még tisztáznunk kell. Amint ez megtörténik, vélhetően a jövő év elején, akkor a 15 érintettet keresni fogjuk.

Frissítés: Bukor Zoltánnal (MME Elnökségi tag és a Fejér megyei HCs. titkára) abban állapodtunk meg, hogy az 5 nyertes mellett a többi résztvevő is kap ajándékba egy-egy pólót. A 17 további pólót az MME Fejér megyei HCs. felajánlásából tudjuk biztosítani. Köszönjük a támogatásukat! Tehát a kihívás mind a 22 teljesítőjétől kérjük, hogy mielőbb írja meg e-mail üzenetben, milyen pólót szeretne! 

Tehát a lenti képen látható pólókhoz hasonlók közül lehet választani, csak most már a fenti mosolygós verziónak megfelelően (3 különböző típusú póló (férfi, baseball, női) és 2 féle grafika (nagy- és kis karácsonyfa, a "díszek" egyébként gyakori téli madaraink)).
A nyertesektől a póló típusát és méretét is kérjük, pl. női póló kis karácsonyfa mintával S méretben vagy baseball póló nagy karácsonyfa mintával XL méretben.

© MME-BirdLife Hungary »