Madárvonulásról a Kutatók Éjszakáján!

Szeptember 26-án (pénteken) immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája, amikor az egyetemek, főiskolák, könyvtárak, múzeumok és más kutatóhelyek országszerte várják az érdeklődőket, hogy számtalan érdekes program keretében betekintést adjanak munkájukba.

Pénteken, a Nyíregyházi Főiskolának B épületében (304-es terem) 17 órától mi is várjuk a madárvonulás kutatás iránt érdeklődőket!

Vonuló madarak kutatása, módszerek/eszközök a megfigyeléstől, a madárgyűrűzésen át a műholdas nyomkövetésig >>

Az MME Monitoring Központnak is otthont adó intézményben, több mint 20 helyszínen, több mint 30 programmal, köztük érdekes előadásokkal, látványos kísérletekkel, laborbemutatókkal várják az érdeklődőket. >>

Ma kattintottam mobiltelefonnal a B épület bejáratánál a Nyíregyházi Főiskola programjait felsoroló plakátról ezt a képet. Ha érdekelnek a részletek, akkor a kép fölötti linken elérheted őket! ;-)

Az érdeklődők a "Madárvédelem és kutatás határok nélkül" című projektünk eredményei közül is megismerhetik azokat, amelyekhez a madárvonulás kutatás legmodernebb eszközeit is használtuk (geolokátorok és GPS-GSM jeladók). S természetesen, mindenki vihet majd az ezt bemutató, leporelló formátumú szóróanyagunkból is. :-)

Így néz ki a leporelló másik oldala. Gondolatban hajtogasd össze! De inkább gyere el az előadásra és vigyél belőle személyesen! ;-)

Lebron XIII Low EP

Hozzászólások

Ha ismertek az országban más madaras programokat a Kutatók Éjszakáján, kérem írjátok meg, hátha ott is akad olyan érdeklődő a köreinkből, aki nem tudott arról a programról! ;-)

© MME-BirdLife Hungary »