MMM - MAP tavaszi körlevél (2020)

Címkék:

Ezen a héten postáztuk a Mindennapi Madaraink Monitoringja (MMM) aktív felmérőinek a tavaszi körlevelet, amely az alábbi linken olvasható.

MMM - MAP tavaszi körlevél (2020.03.19. PDF formátumban) >>

Április 15-től újra elkezdhetjük az MMM tavaszi számlálásokat, a MAP adatgyűjtés pedig továbbra is egész évben zajlik.

Akik a 2019. tavaszi vagy a 2020. januári MMM felméréseik eredményeit beküldték, azok a borítékban megfelelő számú MMM terepnaplót is találnak, kivéve akkor, ha külön jelezték, hogy van nekik elegendő vagy vittek elegendő számban a februári MMOT alkalmával. Természetesen kérésre további MMM és MAP terepnaplókat is postázunk. A többi nyomtatvány az MMM online adatbázis Programismertető oldaláról letölthetőek, a térképek pedig az Áttekintő térkép oldalról nyomtathatóak!

  • COVID-19 - Az MME elnöksége folyamatosan követi a járványügyi helyzet MME-t érintő vonatkozásait és meghozza a szükséges intézkedéseket. A tagságnak szóló tájékoztatókat közzétesszük az MME honlapján (mme.hu). Rendezvények, összejövetelek szervezése esetében létszámtól függetlenül azok törléséről vagy elhalasztásáról intézkedtünk kül- és beltéren egyaránt. A március 13-án meghozott intézkedések 2020. április 15-ig érvényesek. Az április 15. utáni időszakkal kapcsolatosan a körülmények alakulása függvényében későbbiekben dönt az MME elnöksége.
  • Fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a kormányzati és a helyi intézkedéseket, de ameddig nincs elrendelve lakhelyelhagyási tilalom, addig a terepi felméréseinket folytathatjuk. Természetesen semmiképpen sem csoportosan végezzük a felméréseket, de ez az MMM esetében egyébként sem ajánlott, hiszen a számlálásokat egy területen egy megfigyelő végzi.

A levél további része a fent linkelt PDF fájlban olvasható!

© MME-BirdLife Hungary »