MMM adatbázis v2.0 – Megújult külsővel és új funkciókkal!

Címkék:

Online elérhető adatbázisaink ez év elején elkezdett átalakításaival elérkeztünk az MMM adatbázishoz, s a mai napon a tesztelések is befejeződtek, így már élesben is használható az új verzió.

Az új funkciók közül a megfigyelési pontokról készített fotók feltöltése az, amivel korábban nem találkozhattak felmérőink. Erről írtam májusban, ebben a bejegyzésben: Fotózzunk az MMM pontjainkról! – Észak-Kelet-Dél-Nyugat >>

Reményeink szerint a Mindennapi Madaraink Monitoringja (MMM) programunk felmérői egyre többen használják majd az új adatbázist, s örömmel fogadják az átalakításokat!

Kérjük, ha használat során valamilyen hibát észlel, jelezze nekünk a monitoring@mme.hu e-mail címen!*

* Ha a hibaüzenetet és/vagy az észlelt hibáról képernyőképet is mellékel, azzal jelentősen segítheti a gyorsabb javítást!

Az új dizájn az RTM adatbázisban debütált januárban, majd tavasszal a Fecske- és gyurgyalagfigyelő adatbázis** és a Vízmadár adatbázis is megújult***. Természetesen a külső megújítása mellett új funkciók és gyorsabb működés is jellemzi ezeket a fejlesztéseket.

** Erről májusban született egy cikk: Fecskefigyelő v2.0 – Megújult a Fecskefigyelő adatbázis! >>

*** A CakePHP keretrendszer alatt fejlesztett adatbázisaink közül már csak az ODÚ adatbázis megújítása várat magára, de azt olyan mértékben szeretnénk fejleszteni, hogy még egy ideig biztosan nem kerül rá sor. A 2005. óta működő, legrégibb és a népszerű fehér gólya miatt egyúttal legismertebb adatbázisunkat (gólyafészek adatbázis) is teljesen át szeretnénk alakítani és számos extra funkcióval bővíteni tudását, s reméljük, hogy ehhez még az idén hozzá tudunk kezdeni!

A CakePHP keretrendszer alatt fejlesztett és megújult adatbázisaink felületének hasonlósága szembetűnő már a fejléceik alapján is. A letisztult dizájn és a könnyen áttekinthető menürendszer jellemzője mindegyiknek, csak színekben és árnyalatokban, s apróbb részletekben különböznek, így felhasználóink könnyen eligazodnak mindegyiken, ha az egyiket már megismerték. Persze a működés és a funkciók jelentősebb különbségeket mutatnak, ahogy az egyes monitoring programok is.

Az új funkciók közül a megfigyelési pontokról készített fotók feltöltése az, amivel korábban nem találkozhattak felmérőink. A négy új gombnak megfelelően tölthetőek fel a megfigyelési pontokról északi, keleti, déli és nyugati irányban készített fotók.

A mintaterületek áttekintő térképe továbbra is elérhető, s terveink szerint még az idén új funkciókkal bővül majd.

A Grafikonok menüpontban is újabb érdekességeket tervezünk.

A terepnaplók adatainak feltöltésekor használt űrlapok működése is megújult.

A megfigyelési adatok lenyitogatható táblázata, s általában minden táblázat szebb és áttekinthetőbb lett.

View products by sport

© MME-BirdLife Hungary »