Ott voltunk az MME Tanácsadó Testületi Ülésén (2015.11.20-21.)

2015. november 20-21. között volt az MME éves Tanácsadó Testületi Ülése, ahol az idén a Monitoring és Kutatási Csoport kiemelt időkeretet kapott munkájának bemutatására. Az ülés a szokásos helyen, a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központban került megrendezésre.

Szombat reggeltől délig a madármonitoring programokról és az internetes adatgyűjtő rendszereinkről (kiemelten a MAP és az MMM) tartottunk előadásokat és folytattunk műhelymunkát, majd este felé a "Magyarország madarai" online tudástár és a madárgyűrűzés került terítékre.

Természetesen a TTÜ-n más témák is megvitatásra kerültek, de ezekről majd az MME központi honlapján az egész rendezvényről szóló beszámolóban írnak.

A délelőtti programban két bevezető előadás* után műhelymunka keretében, négy csoportra osztva folytattuk a programot az MME Helyi Csoportok képviselőivel, ami "az MME online adatgyűjtő rendszerei - fejlesztési irányok és lehetőségek megvitatása" címen futott. Nem kizárólag a online adatgyűjő rendszereinkre korlátoztuk a témákat, hanem az adatgyűjtés szervezésére, a motiváció és a kommunikáció fejlesztésére vonatkozó kérdéseket és ötleteket is megvitattuk. A Helyi Csoportokat képviselő kollégák aktív részvételükkel és sok-sok hasznos tanáccsal, ötlettel támogattak bennünket, amelyeket igyekszünk majd felhasználni a következő hetek és hónapok munkája során.

A műhelymunka során megvitatott témákról, felvetődött kérdésekről, tanácsokról és ötletekről hamarosan bővebben is beszámolunk.

*Előadások:

  • Dr. Szép Tibor: Drámai változások hazánk biológiai sokféleségében, megbízható adatok szüksége az országban zajló folyamatok követésére, az MMM és MAP programok adta egyedülálló lehetőség és felelősség
  • Nagy Károly: Áttekintés a Madáratlasz Programról és az internetes adatgyűjtés fejlesztéséről

További fotók a Galériában >>

jordan shoes for sale outlet epic

© MME-BirdLife Hungary »