Körlevél - az MMM 2. számlálási időszakának meghosszabbítása (+2 nap) és egyéb aktuális hírek

Címkék:

Mintegy 1200 MMM és MAP felmérőnk e-mail címére küldtem ma az alábbi rövid körlevelet. Egy részük visszacsapódott a címekről, s vannak sokan, akiknek esetleg nem ismerjük az e-mail címét, ezért ide ide is megosztom.

Kedves Felmérőink!

Ezt a rövid hírlevelet elsősorban az MMM 2. számlálási időszakának +2 nappal történő meghosszabbítsa miatt küldöm, de néhány egyéb aktuális hírt és információt is beszúrtam levelem második részébe.

Az MMM 2. számlálási időszakának meghosszabbítása (+2 nap)

Sokan aggódva figyelik az április közepétől június 10-ig tartó időszakban a hétvégék időjárásának előrejelzéseit, hiszen sokaknak csak ekkor van alkalmuk az MMM felmérések elvégzésére. Mivel több hétvégén is keresztbe tett a szeles vagy esős időjárás, s a 2. számlálás időszakának vége (június 10.) az idén péntekre esik, ezért 2 nappal meghosszabbítjuk a felmérési időszakot, azaz június 12-én még elvégezhető a 2. MMM számlálásReméljük, hogy jó néhány olyan felmérőnk örömmel veszi ezt a hírt, akik éppen valamelyik esős vagy szeles hétvége miatt nem tudták eddig elvégezni ezt a fontos munkát!

Közben gőzerővel zajlanak országszerte a Madáratlasz Program (MAP) felmérései is.

Idén már 274 megfigyelőtől vannak feltöltött adataink a MAP adatbázisában, s mostanában ~200 körül alakult az adatokat feltöltő megfigyelők száma az egyes hónapokban. Szerencsére egyre többen rászoknak arra, hogy a terepi adatgyűjtés után azonnal vagy néhány napon belül feltöltik adataikat, s június első 6 napja után már 90 felmérő fel is töltötte e-havi adatait.

(Jelenleg egyébként - beleértve a Monitoring Központ által az MMM-ből és néhány más adatbázisból MAP formátumba alakított és feltöltött korábbi adatokat is - 5 568 087 adatrekord van az adatbázisban, 7 858 UTM négyzetből, 1 132 megfigyelőtől. 11 891 "teljes fajlistát" töltöttek fel eddig, s hetente 300-450 UTM négyzetből érkeznek újabb és újabb teljes fajlisták.

Más tavaszi híreink (az április közepe után következő időszakból)

Aktuális híreink elérhetőek:

Online közösségeinkhez csatlakozni lehet

Ezt a körlevelet azoknak a jelenlegi vagy egykori felmérőinknek küldöm, akik részt vesznek/vettek az MMM vagy a MAP felméréseiben, s ismerjük az e-mail címüket.

Az előttünk álló hétvégére ideális madarász időt kívánok!

Üdvözlettel:
Nagy Károly
monitoring és kutatási csoportvezető
MME / BirdLife Hungary

Nike Special Forces Air Force 1 Boots

© MME-BirdLife Hungary »